Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VIRTUAALIHEVONEN

Vanessa EST "Muru" VH12-028-0020

http://kuunloisteen.suntuubi.com/datafiles/userfiles//Muru.jpg

© Tiikeri, Alegre

 
SYNTYNYT 15.12.2010, 14v. OMISTAJA Milja H. (VRL-10674),Kuunloisteen
ROTU, SKP gotlanninruss, tamma KASVATTAJA tuntematon
SÄKÄKORKEUS 120cm PAINOTUS yleispainotus
VÄRI & MERKIT rautias KOULUTUSTASO HeB, 90cm
 

Ei vielä hoitajaa

 
 
i. tuntematon ii. tuntematon
ie. tuntematon
e. tuntematon ei. tuntematon
ee. tuntematon
 

Muru on yleisesti mukavan lepsukka tamma, joka seuraa uteliaana maailmanmenoa, mieluiten sivusta katsoen. Joskus tamma kuitenkin innostuu näyttämään muille, että tästä tytöstä löytyy myös ruutia, jos oikein haluaa! Murun mielipuuhaa onkin laitumella riehuminen; ympäriinsä juoksentelu niin, että pöllyää. Tarpeen tullen Muru osaa kuitenkin myös olla rauhassa, esimerkiksi toisten hevosten lähellä se ei riehu niin, että ajaisi toisen päälle, vaan se osaa varoa ja olla rauhallinenkin, kun pyydetään. Taluttaessa Muru on nätisti, sillä se tietää, ettei riehuminen auta sitä pääsemään vapauteen.

Hoitaessa Muru kannattaa laittaa kiinni, sillä muuten se yrittää karata tai pyörii vimmatusti ympyrää. Kun se on kiinnitettynä, se tietää ettei karkaaminen tule kysymykseen, joten se rauhoittuu paikoilleen. Harjaaminen on Murun mielestä nautinnollista, minkä vuoksi se iloitsee, kun pääsee harjattavaksi. Silloin tällöin tyttö saattaa jopa torkahtaa, jos oikein kauan harjailee. Jopa pään harjaaminen on tämän tamman mielestä nautinnollista, eli mitään ongelmia harjauksessa ei ole. Kaviot Muru nostaa nätisti kun pyytää, eikä hoitajalla tarvitse olla suuria käsilihaksia, jotta kaviot saataisiin putsattua. Varusteet Murulle saa helposti; kuolaimet se ottaa suuhunsa reippaasti ja suitset antaa kiinnittää. Satulan saa laitettua selkään ilman ongelmaa, eikä pullisteluakaan ole havaittavissa.

Ratsastaessa Muru pyytää ratsastajalta paljon; se ei liiku, ellei sille anneta tarkkoja apuja. Muru toimii istunnan avulla, eli se tuntee pienimmätkin avut, mutta jos ne on osoitettu väärin, eivät ne vaikuta Murun liikkeeseen. Muru ei erityisemmin pidä raipasta, eikä sillä sitä tarvitakkaan, sillä Muru tottelee pohjetta 'oikeinasennettuna'. Murun käynti on tasaista ja menevää, ei lainkaan laiskaa. Keventäminen Murulla on helppoa ja kevyessä ravissa meno on reipasta ja mukavaa. Muru nostaa laukan helposti, kun avut vain ovat tarkat ja oikeat. Laukka on ilmavaa ja jopa hieman keinutuolimaista. Laukanvaihdot onnistuvat Murun kanssa loistavasti; jos siis sinulla on niissä opettelemista, kannattaa kokeilla Murulla. Muru menee mukavasti koulua, niin alkeisratsastajilla kuin kokeneemmillakin, mutta ratsastajan täytyy tosiaankin olla apujen kanssa tarkkana. Esteitä Muru hyppää mielellään ja puhtia riittää hieman korkeampiinkin esteisiin. Maastossa Muru on rauhallinen, eikä pelkää pienimpiä rasahduksia. Karkuunlähtö ei ole tamman mielessä sen säikähtäessä.

Kilpailuissa Muru saattaa hermoilla, mutta kun ratsastaja on rauhallinen, Murukin rauhoittuu vähitellen. Verrytellessä kannattaa tehdä paljon ympyröitä ja voltteja, että tamman saa virkeäksi ja taipuisaksi. Radalla tamma yrittää parhaansa, vaikka saattaa välillä jännityksen vuoksi kompuroida. Kuljetusvaunuun Muru menee pienellä suostuttelulla, mutta helpommin, jos mukana on toinen hevonen.

HOITO-OHJEITA

 

    » Ruokinta:
2-½-0 l kauroja
0-0-2 dl kivennäistä
2-4-3 siivua heinää

    » Tarhaus:
tarhataan Serenan kanssa
, -15 asteen pakkasilla oranssi toppis, -20 asteen pakkasilla talli- ja toppaloimi päälle

    » Varustus:
koulu: pintelit joka jalkaan
este: suojat etusiin, pintelit takasiin
esteille martignaali

    » Muuta:
esteiden jälkeen linimenttiä jalkoihin
    » Kilpailukäytössä, aktiivisessa siitoskäytössä

» Astutuskalenteri

Astutettu Isä Arvioitu syntymä Syntynyt Varsan nimi Omistaja
joulukuu 2011 Sir Dangerous tammikuu 2012 16.1.2012 Bleeding Love Moon Glow Milja H., Kuunloisteen

Kouluratsastus; 1 sijoitusta
5.3.2012 Skotlanvandom HeB 2/12

» Palkintokaappi

1100v€, sininen ruusuke