Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VIRTUAALIHEVONEN

Grisette Jasmin "Tara" VH12-035-0051

http://kuunloisteen.suntuubi.com/datafiles/userfiles//Tara.jpg

© Jenny K., Alegre

 
SYNTYNYT 23.12.2010, 14v. OMISTAJA Milja H. (VRL-10674),Kuunloisteen
ROTU, SKP connemara, tamma KASVATTAJA tuntematon
SÄKÄKORKEUS 148cm PAINOTUS yleispainotus
VÄRI & MERKIT kimo KOULUTUSTASO HeB, 100cm
 

Ei vielä hoitajaa

 
 
i. tuntematon ii. tuntematon
ie. tuntematon
e. tuntematon ei. tuntematon
ee. tuntematon
 

Tara on yleisesti rauhallinen, mutta hieman vaativa ja ”aikaa tappava” poni. Tamma ei ole todellakaan monen ihmisen ratsu, vaan se kaipaa vain yhden tai korkeintaan pari ihmistä rinnalleen. Tara kuitenkin tulee ihan hyvin toimeen kaikkien kanssa, mutta ratsastaa sillä ei voi kuka vain.

Hoitaessa Tara on kiltti, eikä se pahemmin pyöri tai häslää ympäriinsä. Harjaaminen sujuu ilman mitään ongelmaa, eli sitä voi harjata lähes minkä tasoinen hoitaja vain. Kavioiden putsauksenkin ajan Tara pysyy paikoillaan. Se nostaa kaviot pyynnöstä ja pitää ne ylhäällä siihen asti kuin tarvitsee. Varusteita laitettaessa ei muuten ole mitään suuria ongelmia, paitsi mahavyötä kiristäessä Tara pullistelee. Kuolaimet Tara ottaa heti niitä tarjottaessa ja suitsien remmitkin menee kiinni ilman pään heiluttamista.

Ratsastaessa Tara vaatii napakat ja selkeät avut. Yhteistyö toimii parhaiten kun mennään rauhallisilla, yhteisillä ohjeilla. Suusta vetäminen ja pohkeilla paukuttaminen voidaan unohtaa heti alkumetreillä, tämä poni kulkee kuin parhaiten koulutettu ratsu, eli herkillä ja kevyillä avuilla. Tara tuntee istuntasi ja liikkuu lähes kokonaan vain sen mukaan, siispä sinun on hallittava istuntasi täysin, jotta ratsastuksesta tulisi jotain. Taran käynti on tasaista, ravi ponimaisen pompottavaa, mutta siihen on helppo keventää (tai no niin helppoa kuin ponin raviin keventäminen voikaan olla) ja laukka on suloisen reipasta ja keinutuolimaista.

Kilpailuissa Tara yrittää parhaansa, jos ei muuta. Voitto ei ole tämän ponin mielestä tärkein asia, mutta se suorittaa radan kunnialla, vaikka aina ei sujuisikaan niin hyvin kuin pitäisi. Kuljetusvaunua Tara vielä hieman vierastaa, mutta kaverin kanssa matka sujuu ihan kivasti, kun ensin on houkuteltu poni sisälle traikkuun.

HOITO-OHJEITA

 

    » Ruokinta:
0-0-2½ l kauroja
2-0-2 dl kivennäistä
2-3-4 siivua heinää

    » Tarhaus:
tarhataan Doran kanssa
, -20 asteen pakkasilla toppaloimi päälle!

    » Varustus:
koulu: suojat takasiin
este: suojat joka jalkaan
esteille martignaali

    » Muuta:
esteiden jälkeen linimenttiä jalkoihin
kesähelteillä ötökkämyrkkyä pitää laittaa
    » Kilpailukäytössä, aktiivisessa siitoskäytössä, mammalomalla 11.3-23.3.

» Astutuskalenteri

Astutettu Isä Arvioitu syntymä Syntynyt Varsan nimi Omistaja
1.3.2012 Lucky Charm 22.3.2012 - - -

» Palkintokaappi

100v€