Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VIRTUAALIHEVONEN

Mille Oliver "Ruu" VH12-003-0098

http://kuunloisteen.suntuubi.com/datafiles/userfiles//Ruu.jpg

© Elisa P., Alegre

 
SYNTYNYT 29.03.2011, 11v. OMISTAJA Milja H. (VRL-10674),Kuunloisteen
ROTU, SKP arabi, ori KASVATTAJA tuntematon
SÄKÄKORKEUS 150cm PAINOTUS yleispainotus
VÄRI & MERKIT kimo KOULUTUSTASO HeA, 100cm
 

Ei vielä hoitajaa

 
 
i. tuntematon ii. tuntematon
ie. tuntematon
e. tuntematon ei. tuntematon
ee. tuntematon
 

Muiden hevosten seurasta erottuu kimo hevonen, joka ei hievahdakaan, vaikka muut lähtisivät juoksemaan. Omissa oloissaankin viihtyvä Ruu on suloinen ja veikeä arabiori, joka ei säiky mitään, eikä rasita itseään turhan tähden. Ruu toki pitää myös juoksentelusta, mutta yleensä sen kuitenkin näkee tarhassa ollessaan vain syömässä, tai maassa loikoilemassa. Vaikka Ruu pitää yksin olemisesta, tulee se myös hyvin toimeen muiden hevosten kanssa. Välillä Ruu yrittää pomotella muita, mutta ei kuitenkaan yritä hankkia johtajan asemaa, sillä niin kova poika Ruu ei kuitenkaan ole. Taluttaessa Ruu kulkee mukavasti vierellä, eikä riehu tai jää jälkeen.

Hoitaessa Ruu pysyttelee karsinassaan, vaikka ovi olisi sepposen selällään. Karkaaminen ei kiinnosta Ruuta, se pitää enemmän tallin lämmöstä ja karsinan kodikkuudesta. Harjaustuokiot ovat Ruun mieleen, se nauttii joka harjanvedosta ja saattaapa se jopa välillä torkahdella. Nätisti se myös nostaa kavionsa kun pyydät, sekä pitää ne ylhäällä putsauksen ajan. Varusteet Ruulle saa suhteellisen helposti; satulaa laitettaessa se vain hieman luimii, mutta ei kuitenkaan tee mitään ja vyönkin saa kiinni vain pienellä ponnistelulla. Kuolaimet Ruu ottaa kuitenkin näppärästi niitä tarjottaessa ja remmit saa laitettua kiinni helposti.

Ratsastaessa Ruu on eteenpäinpyrkivä ja tottelevainen. Se tottelee pieniäkin apuja ja toimii parhaiten istunnan avulla. Ratsastajalla tulee olla pehmeä ohjastuntuma ja selkeät avut, jotta Ruu ymmärtää täysin, mitä siltä pyydetään. Ruu liikkuu upeasti, kun sitä osaa ratsastaa oikealla tavalla. Ruun käynti on tasaista ja miellyttävää, ravi hieman pompottavaa, mutta kuitenkin mukavaa, laukka tasaista ja rytmikästä. Ruu kulkee koulua mielellään, se osaa joitakin helppo A -tason liikkeitäkin, kuten esimerkiksi takaosakäännöksen ja sulku- ja avotaivutuksia. Ruusta näkee, kuinka se tykkää kouluratsastuksen käännöksistä ja kuvioista. Esteitä Ruu hyppää omalla suloisella tyylillään, joskus hieman suurellakin ilmavaralla. Tasapainoa tältä hevoselta ei puutu, se kompuroi vain hyvin hyvin harvoin. Maastoratsastuskin on Ruun mieleen; siellä hevonen pääsee revittelemään kunnolla. Tosin silloinkin Ruu tottelee ratsastajan ohjeita, mutta kun ratsastaja antaa luvan laukata, Ruu tottelee mielihyvin. Talvella maastossa käynti on Ruusta erityisen mukavaa, sillä lumi on Ruun suuri rakkaus.

HOITO-OHJEITA

 

    » Ruokinta:
1½-0-1½ l kauroja
1-0-2 dl kivennäistä
2-2-3 siivua heinää

    » Tarhaus:
tarhataan yksin
, -20 asteen pakkasilla toppis päälle!

    » Varustus:
koulu: ei mitään
este: suojat etusiin, pintelit takasiin
esteille varuksi raippa

    » Muuta:
esteiden jälkeen linimenttiä jalkoihin
ötökkämyrkkyä joka päivä kesällä

 
    » Kilpailukäytössä, aktiivisessa siitoskäytössä

» Astutuskalenteri

Astutettu Emä Arvioitu syntymä Syntynyt Varsan nimi Omistaja
1.3.2012 Dárcii ox 10.3.2012 10.3.2012, Espanja Luna Del Sol ox Irina, Puesta Del Sol