Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VIRTUAALIHEVONEN

Journal Yoyo "Kapu" VH12-062-0002

http://kuunloisteen.suntuubi.com/datafiles/userfiles//Kapu.jpg

© Jenny K., Alegre

 
SYNTYNYT 10.01.2011, 13v. OMISTAJA Milja H. (VRL-10674),Kuunloisteen
ROTU, SKP Clydesdale, ori KASVATTAJA tuntematon
SÄKÄKORKEUS 165cm PAINOTUS yleispainotus
VÄRI & MERKIT tummanruunikko KOULUTUSTASO HeA, 110cm
 

Ei vielä hoitajaa

 
 
i. tuntematon ii. tuntematon
ie. tuntematon
e. tuntematon ei. tuntematon
ee. tuntematon
 

Kapu on yleisesti mukava, mutta hieman säikky ori. Se ei pahemmin vierasta uusia asioita, mutta sillä kestää hieman totutella niihin. Kapu tulee toimeen kaikkien kanssa, mutta se ei erityisemmin pidä villeistä hevosista ja lapsista. Silloin tällöin Kapusta on kuitenkin kiva irrotella pukittelemalla ja juoksentelemalla ympäri tarhaa. Ilkeä Kapu ei kuitenkaan ole, ei ihmisiä eikä muita hevosia kohtaan. Taluttaessa Kapu saattaa hieman yrittää etuilla taluttajaa, mutta kun taluttaja on tarpeeksi päättäväinen, Kapu tottelee kyllä.

Hoitaessa Kapu nauttii. Se kuitenkin kannattaa kaiken varalta sitoa kiinni, sillä koskaan ei tiedä, mitä tämä ori keksii. Jos käytävällä tapahtuu jotain jännittävää, Kapu on lähes ensimmäisenä katselemassa, mitä tämä tapahtuma on. Kapu kuitenkin tottelee hoitajan käskyjä, eli silloin kun hoitaja pyytää Kapua siirtymään takaisin paikoilleen, se siirtyy. Kapua voi harjata huoletta joka puolelta, se ei arista mitään suuremmin, mitä nyt hieman päätä. Kaviot Kapu nostaa nätisti, paitsi takajalkoja saa hieman enemmän houkutella ylös. Putsauksessa ei kuitenkaan kestä normaalia kauempaa. Varusteet Kapulle saa suhteellisen helposti; kuolaimet Kapu ottaa kun tarpeeksi houkuttelee, satula menee selkään kun Kapu saa ensin haistella sitä hieman. Satulavyö kiristyy helposti ja suitsien remmit saa kiinni ilman ongelmia.

Ratsastaessa Kapu on kuuliainen ja tottelee pienimpiäkin apuja ja liikkeitä. Istunta on Kapulle tärkeää, sillä se ymmärtää parhaiten mitä siltä haetaan, kun ratsastaja istuu oikein. Ohjastuntuman on oltava kevyt, mutta näpäkkä ja ratsastajan pohjeapujen pitää olla selkeät ja pienet. Raippaa ei Kapulla käytetä, sillä se hermostuu siitä kovasti. Kapun askeleet ovat oikein mukavat; käynti on hieman heiluvaa, mutta suhteellisen tasaista, ravi hieman pompottavaa, mutta siihen tottuu helposti. Laukka on keinuvaa ja siinä on helppo olla mukana. Välillä Kapu saattaa innostua kiihdyttämään vauhtia, mutta kun ratsastaja pitää tuntuman oikeana, vauhti on helppo pitää kurissa. Esteitä Kapu hyppää hienosti ja kouluakin poika osaa jonkin verran. Maastossa Kapu on unelma, se tottelee hyvin ja se pitää maastoilusta kovasti. Kapu kuitenkin säikkyy hieman, mutta ei saa pakokauhua, vaikka jostain pusikosta lähtisikin lintu lentämään.

Kilpailuissa Kapu keskittyy hienosti ja yrittää parhaansa. Kuljetusvaunuun menee kivasti sisälle ja matkakin sujuu ilman kiukuttelua jos on kaveri mukana.

HOITO-OHJEITA

 

    » Ruokinta:
1½-0-2 l kauroja
0-0-½ dl kivennäistä
2-1-2 siivua heinää

    » Tarhaus:
tarhataan yksin kanssa
, -15 asteen pakkasilla fleece päälle, -20 asteen pakkasilla fleece ja toppis päälle!

    » Varustus:
koulu: ei mitään
este: ei mitään

    » Muuta:
esteiden jälkeen linimenttiä jalkoihin
    » Talvisin normaalin ruokinnan lisäksi:
0-2-1 kg Greenlineä

» Astutuskalenteri

Astutettu Emä Arvioitu syntymä Syntynyt Varsan nimi Omistaja
- - - - - -