Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Elegant Elena "Elli"

http://kuunloisteen.suntuubi.com/datafiles/userfiles//Elli.jpg

© Jenny K., Alegre

 
SYNTYNYT 05.04.2011, 11v. OMISTAJA Milja H. (VRL-10674),Kuunloisteen
ROTU, SKP Lämminverinen, tamma KASVATTAJA tuntematon
SÄKÄKORKEUS 161cm PAINOTUS estepainotus
VÄRI & MERKIT ruunikko KOULUTUSTASO HeA, 100cm
 

Ei vielä hoitajaa

 
 
i. tuntematon ii. tuntematon
ie. tuntematon
e. tuntematon ei. tuntematon
ee. tuntematon
 

Elli on hellyyttävä ja rauhallinen hörökorva, joka kerjää rapsutuksia ja rakkautta jokaiselta ohikulkijalta. Elli on varsin seurallinen tamma, joka ei tekisi pahaa kenellekkään. Se tulee toimeen jokaisen hevosen, sekä ihmisen kanssa. Nuoruusvuotensa tamma vietti Englannissa, kunnes se tuotiin 4-vuotiaana Suomeen. Sen jälkeen neiti on kiertänyt monet estekisat ja näyttelyt - kaikki hyvällä menestyksellä. Kaiken tämän hulinan jälkeen Elli siirtyi siitoskäyttöön Kuunloisteeseen.

Hoitaessa Elli seisoo nätisti aloillaan ja saataa välillä kurkkia, mitä hoitaja siellä tekee. Se on todella miellyttämishaluinen ja tietää olevansa helppohoitoisempi, jos pysyy nätisti paikoillaan. Kaviot antaa nostattaa todella hyvin, eikä kengittämisestäkään tule ongelmaa. Elli rakastaa olla huomion keskipisteenä, joten se ei pistä pahakseen, jos hoitaessa menisikin vähän kauemmin. Satuloidessa tamma saattaa heitellä vähän päätään ja katsoa tuimasti, mutta Elli ei potki, eikä näyki. Antaa kiristää satulavyön suhteellisen hyvin. Suitset on todella helppo laittaa ja rouva ottaakin kuolaimet mielellään vastaan.

Ratsastaessa tamma on hiukan laiskanpuoleinen. Sillä on pienet ja nopeat askeleet, joissa on helppo istua. Käynti on keinuvaa, ravi tasaista ja laukka reipasta, sekä hiukan pomppivaa. Mammalla on todella mukava mennä ilman satulaa, sillä neidillä on erittäin tasainen ja leveä selkä. Elli on pomminvarma puskaratsu ja rakastaakin mennä maastossa tai pellolla, jossa saa vähän irrotella. Tamma ei tunnu tajuavan, ettei se ole enää mikään varsa, vaan saattaa hyvinkin ruveta leikkimään villihevosta pukitellen ja päätään viskoen. Se pysyy kuitenkin hyvin kuulolla, jos sille kerran näyttää, että nyt mennään nätisti. Kouluratsastuksen puolella Elli on kevyt ja herkkä ratsastaa. Se kuuntelee todella hyvin ja tekee kaiken parhaansa mukaan. Esteratsastuksen puolella tamma kuumuu, mutta hyppää huolellisesti, vaikka sillä onkin melko suuret loikat.

HOITO-OHJEITA

 

    » Ruokinta:
1-0-1 l kauroja
0-0-0,25 dl kivennäistä
1-½-1 siivua heinää

    » Tarhaus:
tarhataan Wisperin kanssa
, -15 asteen pakkasilla fleece päälle, -20 asteen pakkasilla fleece ja toppis päälle!

    » Varustus:
koulu: pintelit etujalkoihin
este: suojat etusiin

    » Muuta:
esteiden jälkeen linimenttiä jalkoihin
    » Kilpailukäytössä, aktiivisessa siitoskäytössä

» Astutuskalenteri

Astutettu Isä Arvioitu syntymä Syntynyt Varsan nimi Omistaja
- - - - - -