Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VIRTUAALIHEVONEN

A.D. Alexis "Allu" VH11-089-0015

http://kuunloisteen.suntuubi.com/datafiles/userfiles//Allu.jpg

© Bracklinn Fell Pony Stud

 
SYNTYNYT 01.11.2010, 16v. OMISTAJA Milja H. (VRL-10674),Kuunloisteen
ROTU, SKP Fellponi, tamma KASVATTAJA Adina
SÄKÄKORKEUS 140cm PAINOTUS yleispainotus
VÄRI & MERKIT musta KOULUTUSTASO HeB, 60cm
 

IKÄÄNTYMINEN

Täytti 4 vuotta 1.3.2011

1.12.2010 - 1-vuotias
1.1.2011 - 2-vuotias
1.2.2011 - 3-vuotias
1.3.2011 - 4-vuotias
1.4.2011 - 5-vuotias
1.5.2011 - 6-vuotias
1.6.2011 - 7-vuotias
1.7.2011 - 8-vuotias
1.8.2011 - 9-vuotias
1.9.2011 - 10-vuotias
1.10.2011 - 11-vuotias
1.11.2011 - 12-vuotias
1.12.2011 - 13-vuotias
1.1.2012 - 14-vuotias
1.2.2012 - 15-vuotias

1.3.2012 - 16-vuotias
1.4.2012 - 17-vuotias

 
 
i. A.D. Jester ii. Rafland Reynyard
ie. Beauty Comet
e. Jalea Stop ei. Stopdon
ee. Jangle Lei
 

Allu on luonteeltaan hyvin itsevarma ja jopa hieman sähäkkä. Kuuman luonteensa vuoksi ponia ei annetakaaan kenelle tahansa hoidettavaksi vaan ponin kanssa toimiessaan täytyy jo osata hoitamisen perusjutut ja olla kokemusta vaikeamman luonteen omaavista poneista. Ponilla on kyllä suuri sydän, mutta sen esiintuomiseksi vaaditaan hyvä suhde tammaan. Ponin kanssa pärjää topakka, määrätietoinen mutta kuitenkin hellä ja huumorintajuinen hoitaja ja ratsastaja. Allu on kuitenkin hyvin herkkä tamma uskaliaasta persoonastaan huolimatta, eikä se pidä kovista otteista tai liiasta itsevarmuudesta hoitajillaan.

Hoitaessa tamma ei todellakaan ole poni helpoimmasta päästä. Se kannattaa hoitaa ainakin aluksi käytävällä tai pesarissa, koska omassa karsinassaan voi pyöriä tai tulla kiima-aikoina jopa päälle! Ponin herkkyyden vuoksi se ei pidä harjaamisesta, mutta antaa kuitenkin hoitaa itsensä joten kuten. Kiinni sidottuna ei harjaaminen kuitenkaan pitäisi olla ongelmallista.. Kavioiden ottaminen saattaa myös olla vaativaa, etenkin takajalkojaan tamma riuhtoo hyvin mielellään. Varustaminen sujuu melko helposti, tamma ei kuitenkaan ota kuolaimia helposti. Peseminen tuottaa myös päänvaivaa ja Allua pestessä onkin hyvä olla yksi ihminen pitämässä tammasta hieman kiinni ettei työ kävisi yhdelle liian ylivoimaiseksi. Rauhallisin ottein tamman kanssa pärjää parhaiten ja ponin kanssa toimiessa palkinta tuottaa tulosta.

Muiden ponien kanssa tamma tulee toimeen melko hyvin, ei kuitenkaan viihdy juuri toisten seurassa, muttei myöskään häiritse niitä. Toisten kanssa tamma ei syyttä rupea tappelemaan ja kahakoinnista pysyttelee visusti kaukana, mutta osaa kyllä tarpeen mukaan itseään puolustaakin. Oreille kyllä osaa keimailla ja esitellä itseään, mistä tietääkin helposti milloin tamman voisi astuttaa.

Taluttaessa Allua kannattaa viedä ketjunarulla, koska riuhtoo monesti itseään vapaaksi. Ketjunarulla ja suitsittuna tamma kävelee kiltisti vierellä, mutta jos joutuu seisomaan pitkiä aikoja paikallaan esim. näyttelyissä saattaa alkaa steppaamaan ja pyörimään taluttajan ympärillä. Kun esitykseen ei kuitenkaan sen pahemmin huomiota kiinnitä tamma lopettaa sen melko pian. Myös näyttelypaikalla herkut auttavat asiaan paljon.

Ratsastaessa Allu on herkkä ja kuuliainen, eikä sitä todellakaan uskoisi samaksi kiukuttelevaksi kakaraksi kuin tallissa! Siitä saa helposti kivan ja yhteistyöhaluisen ratsun joka lajiin. Poni tarvitsee kuitenkin maastoon päättäväisen ratsastajan sillä poni alkaa helposti pelleillä innostuessaan. Koulussa tamma on hieman hätäinen ja esteillä sähäkkä ja vaaditaan rauhallinen ratsastaja joka saa poniin hyvän kontaktin hellällä kädellä. Esteillä poni on mukava kun saa sen hyvin tuntumalle, se hyppää reippaasti ja keskittyy vaativiin tehtäviin hienosti. Se ylittää kaikki esteet hienolla tekniikalla ja tekee nopeita käännöksiä. Tammalla on myös erinomainen "kiihdytysnopeus", jonka ansiosta se on suosittu ratsu tallin estekisoihin. Sillä on myös kivat liikkeet istua ilman satulaakin, mutta silloin ratsastajan on katsottava etteivät vapaana heiluvat jalat häiritse ponia, koska se saattaa herkkänä neitinä hermostua tästä.

Kisapaikalla tamma on entistäkin sähäkämpi ja katselee ympäristöä todella kiinnostuneena. Se kuitenkin rauhoittuu lämmittelyssä ja on herkkä ratsastaa. Pidätteitä kuitenkin joutuu käymään läpi tiuhaan, ettei poni katoa radan sekaan. Pidätteiden avulla poni kuitenkin pysyy helposti käsissä jos niitä on muistanut käyttää verkassakin.. muutoin voi olla reipasta menoa, sillä esteradalla ainakaan Allu ei kuule eikä näe pidätteitä ellei ole niitä aiemmin joutunut kuuntelemaan.

HOITO-OHJEITA

 

    » Ruokinta:
½-0-1 l kauroja
0.25-0-0.75 dl mineralia
½-1½-1½ siivua heinää

    » Tarhaus:
tarhataan Lillin ja Piparin kanssa
, -15 asteen pakkasilla fleeceloimi ja toppis päälle, -20 asteen pakkasilla toppis päälle!

    » Varustus:
koulu: pintelit joka jalkaan
este: suojat etusiin
esteille martignaali

    » Muuta:
esteiden jälkeen linimenttiä jalkoihin
    » Kilpaillaan 20 - vuotiaaksi asti, aktiivisessa siitoskäytössä

» Astutuskalenteri

Astutettu Isä Arvioitu syntymä Syntynyt Varsan nimi Omistaja
? A.D. Rob-Roy ? 28.8.2011 A.D. All I Want Is You Mady, Quizzical

Esteratsastus; 0 sijoitusta
24.3.2012 Kuunloisteen 60cm 22/26 hylätty

» Palkintokaappi

talikko