Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

KUUNLOISTEEN ON VIRTUAALINEN RATSASTUSKOULU / SIITTOLA EIKÄ MITÄÄN TAPAHDU OIKEASTI !

303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

RSS

Surullisia hetkiä
08.03.2012 17:36 | Milja H.

Pari päivää sitten talliväen suosikki, clydesdale-ori Kapu, joutui muuttamaan Kuunloisteesta Susikallion ratsastuskouluun minun yksäriksi. Kapu oli joutunut kahakkaan helmi-maaliskuun vaihteessa Sakun kanssa, kun Saku oli jotenkin päässyt Kapun tarhaan. Pian tämän jälkeen tämä tapahtui uudelleen ja jouduin päättämään vaikean asian; Kapu joutuisi muuttamaan.

Onneksi muistin Susikallion ratsastuskoulun. Sinne oripoika pääsi ja maanantaisin ja keskiviikkoisin orilla ratsastaa Pera-niminen tallipoika (päiväkirjamerkinnän kirjoittaja punastuu). Näin Pera kuvaili ensimmäistä ratsutuskertaa:

5.3. Ratsutus, Kapu
Eilen oli talliin tuotu uus yksäri, Kapu. Se oli kuulemma tosi vaikuttava näky, en ollut eilen tallilla niin en ollut otusta vielä nähnyt. Viona oli aamulla soittanut (ainoa vapaa-aamu koko viikkona...) ja ilmottanut erittäin vionamaiseen tyyliin (eli vaihtoehtoja ei ole), että saisin alkaa maanantaisin ja keskiviikkosin ratsuttaa tätä uutta ponia. On kyllä pakko sanoa, että meinasi silmät pudota päästä ku valtava ruskee pers...takapuoli käänty karsinasta ja esiin pilkisti KYLMÄVERISEN muhkee pärstä! Jo on aikoihin eletty, aattelin kun annoin ton jättiläisen haistella mun kättä. Eihän siinä mitää, ei oo koiraa karvoin katsomista, sanotaan. Meikähän siinä sitten aikani harjailin ja kihnuttelin Kapua ja heitin varusteet niskaan (todellakin heitin, sen verran iso kaveri kyseessä etten edes mä yltäny muute), ja ei muuta ku kentälle! Oltiin just viikonloppuna aurattu ja kuivattu kentät talvitelakalta taas käyttöön, en kuitenkaa päässy ekana käyttämään sitä Kapun kanssa kun siellä oli joku tunti ollu sunnuntaina. Siinä sitten käveltiin alkukäynnit ja aloin hakemaan parempaa tuntumaa kun muistelin samalla Vionan omistajalta kuulemia ohjeita: ei raippaa, ei kovia otteita, napakat mutta kevyet otteet. Kapun taidot kyllä pääsi yllättämään meikäläisen! Se oli ihmeen taitava ja vastasi apuihin nätisti, vaikka aikamoinen möhkäle onkin. Tunti sujui ihan kivasti, ei oikeen mitään erikoista sattunut, ja hyvä niin. Välillä Kapu vähän testaili ja leikki säikkyvänsä jotain, mutta palasi takaisin maanpinnalle pienellä muistutuksella. Käynti ja ravi ei ollut sillä kauheen mukavia, mutta laukassa olis voinut istua vaikka koko päivän! Ajattelinkin alkaa panostaa Kapun kanssa laukkatyöskentelyyn, totta kai perusjuttujen lisäksi. Olisi toki kiva kuulla, jos omistajalla on jotain toiveita Kapun liikutuksen suhteen?

Kapun sivut pysyvät samana (click), mutta ori asuu silti Susikalliossa. Tuntikäytössä ori ei tällähetkellä vielä ole. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä vieraskirjaan niin ilmoitan Susikallioon!


( Päivitetty: 08.03.2012 17:44 )

 - Milja H. | KommentoiVarsoja
17.01.2012 17:52 | Milja H.

Tallille syntyi ensimmäiset kasvatit!

Ensimmäisenä maailmaan putkahti Whisperin utelias orivarsa. Nimekseen tulokas sai Moon Glow's Regal Doubt ox, suomennettuna Kuunloisteen Kuninkaallinen Epäilys.

Seuraavana päivänä maailmaan syntyi 2 varsaa. Ensin Murun herkuttelija tamma Bleeding Love Moon Glow, suomeksi Pahuksen Rakkaus (Kuunloiste). Toisena syntyi Kertun ja Sakun vauhdikas ratsuponivarsatamma Libertine Moon Glow, suomeksi Elostelija (Kuunloiste).

Vielä tänään 17.1.2012 maailmaan putkahti 2 varsaa lisää; Serenan lellikki Moon Glow's Charisma, suomeksi Kuunloisteen Karisma, ja Fantan energinen tammavarsa Moon Glow's Classic ox, suomeksi Kuunloisteen Klassikko.


 - Milja H. | KommentoiToiminta pelaa
27.12.2011 11:35 | Milja H.

Jo 5 tammaa on tiineenä. Tulossa on risteytysponivarsa, 2 arabivarsaa ja 2 russivarsaa. Wisper, Muru, Kerttu, Serena ja Fanta ovat tallin kantavat tammat. Tammoja käytetään eläinlääkärissä 3 eri päivänä; 31.12, 5.1 ja 7.1, mahdollisesti aikaisemmin.

Myös kisatoiminta on alkanut. Match Show järjestetään 24.1 ja osallistujiakin on tullut mukavasti. Match Show'n löydät täältä.

Yksityistoiminta lopetettiin tyystin. Paikat eivät meinaa riittää jos yksityisiä alkaa tulla niin paljon.

Eläinlääkäriä on alettu tässä metsästämään. Se onkin aika vaikea juttu, sillä useat ovat tauolla, lopettaneet tai sitten listat ovat vain täynnä.


 - Milja H. | KommentoiAstutus
21.12.2011 14:41 | Milja H.

Tänään astutimme Kertun Sakulla. Risteytysvarsan pitäisi syntyä 10.01.2012 eli uuden vuoden puolelle menee.


( Päivitetty: 25.12.2011 17:50 )

 - Milja H. | KommentoiUusia hevosia
25.12.2011 17:15 | Milja H.

Tänään sain lisättyä uusien hevosten sivuja. Talliin muutti Alegren myyntitilalta 6 uutta hevosta, 4 hevosta ja 2 ponia. Uutta verta tuli siis hyvinkin nopeasti.

Lilian Q eli Lilli on 7-vuotias, welsh mountain-tamma. Yleispainotteinen ponitamma on kiltti, eikä tekisi pahaa kärpäsellekkään.

Prince My Life eli Prinssi on 7-vuotias, walesinponiori. Yleispainotteinen poniori on syötävänsuloinen unelmaponi.

Moonwalker eli Goljat on 4-vuotias, pinto-ori. Yleispainotteinen hevosori on eloisa, nuori ori, joka tuottaa päänvaivaa omistajalleen.

Floveringin Pipari eli Pipari on 10-vuotias, suomenhevos-tamma. Yleispainotteinen hevostamma on sympaattinen ja kiltti.

Floveringin Krimus eli Krimus on 9-vuotias, suomenhevos-tamma. Yleispainotteinen hevostamma on kiltti ja lempeä.

Fantastic Girl ox eli Fanta on 9-vuotias, arabi-tamma. Yleispainotteinen hevostamma on kiltti, mutta välillä säpsy. Tuli tiineenä.

Hevosista Pipari, Krimus ja Fanta täyttivät viimeiset ulkokarsinat.


 - Milja H. | Kommentoi


©2020 Kuunloisteen Siittola - suntuubi.com